Meral Soydas Photography | Trouwen in het buitenland
Destinationwedding, buitenland, fotograaf
17950
post-template-default,single,single-post,postid-17950,single-format-standard,wp-custom-logo,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,vertical_menu_inside_paspartu,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-child-theme-ver-10.1.1.1485262364,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Trouwen in het buitenland: 7 gedachten over het kiezen van je fotograaf

Trouwen in het buitenland: 7 gedachten over het kiezen van je fotograaf

Trouwen in het buitenland: 7 gedachten over het kiezen van je fotograaf

Altijd al gedroomd van jullie sprookjesbruiloft buiten Nederland? Of het nou een hagelwit strand is, tussen de olijfbomen in Zuid-Europa, ergens op een bergtop in Noorwegen, of een andere prachtige locatie op een droom-bestemming, er komt best een hoop bij kijken! Ik reis vaak en graag en heb daarnaast bruiloften en andere shoots over de hele wereld mogen fotograferen.
Mijn top drie is toch wel:
-Opera House in Sydney
-Nieuw Zeeland
-Op een verlaten strand op Bonaire

Ik zet wat overwegingen over het kiezen van je fotograaf voor je op een rij,  wellicht helpt het bij jullie keuze!

 

 

-De perfecte trouwfotograaf vinden.

Indien jullie willen gaan trouwen in het buitenland is de kans groot dat je niet (goed)bekend bent in dat land en/of de taal niet spreekt. Het is  dan een stuk lastiger om een fotograaf te vinden. En al helemaal om er een te vinden die precies aansluit bij jullie wensen. Wanneer je in je eigen land kunt zoeken is dit toch vaak een stuk makkelijker. Bovendien kun je gebruik maken van je netwerk en via-via ervaringen vragen aan andere mensen die al getrouwd zijn. Ik houd enorm van reizen en reis met heel veel liefde met jullie mee naar het buitenland om daar jullie bruiloft vast te leggen!

-De ontmoeting met de fotograaf.

Je kunt makkelijker met de fotograaf die je op het oog hebt face2face afspreken. Op die manier kun je goed inschatten of hij of zij degene is die jullie als fotograaf willen. Wel zo fijn als iemand de hele dag dichtbij je is, het iemand is van wie je een beetje blij wordt:-)

-De taal!

En dan bedoel ik niet alleen dat jullie in staat zijn om in het Nederlands met je fotograaf te communiceren (wat op zich handig is, maar als je beiden goed Engels spreekt niet noodzakelijk).   Ik bedoel vooral dat de fotograaf in staat is te verstaan wat er op de trouwdag zelf gezegd wordt. Wanneer ik aan het fotograferen ben kijk ik niet alleen goed om me heen, maar luister ik ook naar wat er gezegd word. Door te luisteren naar wat er in de ceremonie verteld wordt kan ik inschatten of het officiële deel al bijna aan bod komt of dat ik nog even gauw wat verder weg kan lopen om dat toffe overzichtsshot te maken. Tijdens speeches weet ik of er gelachen of gehuild gaat worden omdat ik versta wat er gezegd wordt. Bovendien schept het een band dat ik mee kan lachen en huilen. Precies die band stelt me weer in staat intiemere foto’s te kunnen maken.

-De afwikkeling van de bruiloft.

Willen jullie een album? Wil je daar misschien nog een keer voorbeelden van zien? Dan is dat een stuk eenvoudiger als je fotograaf in hetzelfde land woont. Natuurlijk, alles kan via skype tegenwoordig. Als je het mij vraagt gaat er niks boven het kunnen zien, voelen en vasthouden van een kostbaar product dat nog meerdere generaties mee moet gaan. En in tegenstelling tot online shoppen kun je je album niet meer terugsturen als hij in het echt toch een beetje tegenvalt.

 

 

 

-Een verlovingsshoot.

Willen jullie graag een verlovingshoot om een mooie foto voor je kaart te hebben? Of om alvast een beetje te kunnen wennen aan hoe de fotograaf werkt en hoe het is om voor de camera te staan? Dan is het wel zo handig als je dat lekker in Nederland kunt doen. Scheelt een hoop reistijd en kosten.

-Afterweddingshoot.

Omdat ik altijd meerdere dagen rondom jullie bruiloft op de locatie ben, is er ruim de gelegenheid om een after wedding shoot te doen. Op deze manier heb je alle tijd voor je fotoshoot, zonder de druk of stress van de dag zelf. Het voordeel hiervan is dat je de shoot op het mooiste tijdstip van de dag kunt inplannen (golden hour) en hoe leuk is het om je trouwkleding nog een keer aan te kunnen trekken? Zo weet je zeker dat je ontzettend gave foto’s krijgt en je hoeft  niet uren weg te zijn van je gasten tijdens de bruiloft!

 

 

-Voorkennis van de locatie

Ik reis veel en graag en mijn vriend en ik vertrekken als het even mogelijk is elke winter voor een langere periode naar het buitenland. Daardoor heb ik ruime ervaring in het fotograferen onder andere omstandigheden dan in Nederland. Ondanks dat ik veel reis heb ik natuurlijk lang niet alles van de wereld gezien 🙂 Dat geeft verder niks: Ik zal altijd enkele dagen voor de bruiloft aankomen zodat ik van tevoren de omgeving kan bekijken. Ik werk overigens het liefste vanuit nieuwsgierigheid en bepaal op het moment wat de mooiste plekken zijn met het mooiste licht. Daardoor blijft elke bruiloft authentiek en puur wanneer ik hem vastleg! Het maakt dus niet uit of ik eerder bruiloften op jullie droom locatie heb vastgelegd.

-The big question

Wil je meer weten over de mogelijkheden om mij als fotograaf voor jullie destinationwedding in te huren? Ik maak graag -vrijblijvend- kennis met jullie!  Of kijk eens op mijn pagina met informatie over trouwen in het buitenland.  En  hier kun je kijken om meer foto’s te zien van de bruiloft die ik op Bonaire fotografeerde.

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.