Tips wanneer je wil trouwen in het buitenland. - Meral Soydas Photography
Destinationwedding, buitenland, fotograaf
17950
post-template-default,single,single-post,postid-17950,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,vertical_menu_inside_paspartu,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-10.1.1.1485262364,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Tips wanneer je wil trouwen in het buitenland.

Tips wanneer je wil trouwen in het buitenland.

Gaan jullie je bruiloft in het buitenland plannen?
Kies je dan voor een fotograaf uit Nederland of uit het buitenland?

Ik zet wat overwegingen voor je op een rij,  wellicht helpt het bij jullie keuze!

Voordelen en nadelen van een Nederlandse fotograaf meenemen versus een lokale fotograaf:

-De perfecte trouwfotograaf vinden.

Indien jullie willen gaan trouwen in het buitenland is de kans groot dat je niet (goed)bekend bent in dat land en/of de taal niet spreekt. Het is  dan een stuk lastiger om een fotograaf te vinden. En al helemaal om er een te vinden die precies aansluit bij jullie wensen. Wanneer je in je eigen land kunt zoeken is dit toch vaak een stuk makkelijker. Bovendien kun je gebruik maken van je netwerk en via-via ervaringen vragen aan andere mensen die al getrouwd zijn.

-De ontmoeting met de fotograaf.

Je kunt makkelijker met de fotograaf die je op het oog hebt face2face afspreken. Op die manier kun je goed inschatten of hij of zij degene is die jullie als fotograaf willen. Wel zo fijn als iemand de hele dag dichtbij je is, het iemand is van wie je een beetje blij wordt:-)


-De taal!

En dan bedoel ik niet alleen dat jullie in staat zijn om in het Nederlands met je fotograaf te communiceren (wat op zich handig is, maar als je beiden goed Engels spreekt niet noodzakelijk).   Ik bedoel vooral dat de fotograaf in staat is te verstaan wat er op de trouwdag zelf gezegd wordt. Wanneer ik aan het fotograferen ben kijk ik niet alleen goed om me heen, maar luister ik ook naar wat er gezegd word. Door te luisteren naar wat er in de ceremonie verteld wordt kan ik inschatten of het officiële deel al bijna aan bod komt of dat ik nog even gauw wat verder weg kan lopen om dat toffe overzichtsshot te maken. Tijdens speeches weet ik of er gelachen of gehuild gaat worden omdat ik versta wat er gezegd wordt. Bovendien schept het een band dat ik mee kan lachen en huilen. Precies die band stelt me weer in staat intiemere foto’s te kunnen maken.

-De afwikkeling van de bruiloft.

Willen jullie een album? Wil je daar misschien nog een keer voorbeelden van zien? Dan is dat een stuk eenvoudiger als je fotograaf in hetzelfde land woont. Natuurlijk, alles kan via skype tegenwoordig. Als je het mij vraagt gaat er niks boven het kunnen zien, voelen en vasthouden van een kostbaar product dat nog meerdere generaties mee moet gaan. En in tegenstelling tot online shoppen kun je je album niet meer terugsturen als hij in het echt toch een beetje tegenvalt.

 

-Een verlovingsshoot.

Willen jullie graag een verlovingshoot om een mooie foto voor je kaart te hebben? Of om alvast een beetje te kunnen wennen aan hoe de fotograaf werkt en hoe het is om voor de camera te staan? Dan is het wel zo handig als je dat lekker in Nederland kunt doen. Scheelt een hoop reistijd en kosten.

-Reis en verblijfkosten.

Deze komen vaak bovenop de prijs, en zijn bij een lokale fotograaf niet aan de orde. Dat maakt dat er een iets ander prijskaartje aan hangt.  Wellicht kun je hier een creatieve draai aan geven. Misschien is jullie gewenste fotograaf sowieso al op reis.  Of heeft hij of zij al een bruiloft gepland in hetzelfde land waar jullie gaan trouwen waardoor je de reiskosten kunt delen.

-Voorkennis van de locatie

De kans is aanwezig dat een Nederlandse fotograaf nog niet eerder op de plek van jullie bruiloft is geweest waar een lokale fotograaf de locatie op zijn duimpje kent. Of dit een voordeel of nadeel is, is overigens erg persoonlijk. Zelf geef ik er de voorkeur aan om steeds weer op nieuwe locaties te komen.  Ondanks dat ik zeker wel een aantal favoriete locaties heb, moet ik er niet aan denken om daar zo vaak per jaar te komen dat ik precies kan voorspellen hoe laat het licht waar het mooiste valt etc. Dan is voor mij de spontaniteit er af. Ik wil juist graag vanuit nieuwsgierigheid om me heen kijken en me laten verassen door wat ik zie. Daardoor blijft elke bruiloft authentiek en puur wanneer ik hem vastleg! Bovendien heb ik veel gereisd en hou ik enorm van reisfotografie dus ook in andere landen waar het licht vaak anders is, kan ik prima uit de voeten 🙂

 

-The big question

Wat zou jij doen, weet je het al? Neem je een fotograaf uit Nederland mee wanneer je wil gaan trouwen in het buitenland? Of ga je toch voor een lokale fotograaf?
FYI: ik ben dol op de combinatie reizen+fotografie+bruiloft dus aarzel niet om eens contact te zoeken als je een keer koffie wil drinken om jullie plannen te bespreken 😉 Of kijk eens op mijn pagina met informatie over trouwen in het buitenland.  Of kijk eens hier om meer foto’s te zien van de bruiloft die ik op Bonaire fotografeerde.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.