Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland

Heb je altijd al gedroomd van jullie sprookjesbruiloft ergens in Italie, Frankrijk, Spanje of heel ergens anders? Trouwen in het buitenland, wie wilt dat nou niet? Of het nou een hagelwit strand is, tussen de olijfbomen in Zuid-Europa, ergens op een bergtop in Noorwegen, of een andere prachtige droom bestemming. Er komt best een hoop bij kijken! Ik reis regelmatig en heb al meerdere bruiloften en andere shoots binnen en buiten Europa mogen fotograferen.

Trouwen in Italie sfeerbeeld van de omgeving - Meral Soydas photography

Trouwen in het buitenland

Bovendien woon ik enkele maanden per jaar op de Canarische Eilanden (Tenerife) en fotografeer ik vanaf hier gewoon vrolijk verder. Ook zijn wij zelf eind 2022 hier op Tenerife getrouwd, dus ik spreek ook nog eens uit eigen ervaring 🙂

Ik zet wat overwegingen over het kiezen van je trouwfotograaf bij een buitenlandse bruiloft voor je op een rij.  Wellicht helpt het bij jullie keuze!

-De perfecte trouwfotograaf vinden.

Indien jullie willen gaan trouwen in het buitenland is de kans groot dat je niet (goed)bekend bent in dat land en/of de taal niet spreekt. Het is  dan een stuk lastiger om een geschikte trouwfotograaf te vinden. En al helemaal om er een te vinden die precies aansluit bij jullie wensen. Wanneer je in je eigen land kunt zoeken is dit toch vaak een stuk makkelijker. Bovendien kun je gebruik maken van je netwerk en via-via ervaringen vragen aan andere mensen die al getrouwd zijn. Ik houd enorm van reizen en reis met heel veel liefde met jullie mee naar het buitenland om daar jullie bruiloft vast te leggen! Extra pro-tip: fotografen worden vaak lang van tevoren geboekt, zet deze dus boven aan jullie bruiloft-checklist. Want het zou zonde zijn als de fotograaf van jullie keuze al volgeboekt is.

Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland

-De ontmoeting met de fotograaf.

Je kunt makkelijker met de fotograaf die je op het oog hebt face2face afspreken wanneer je kiest voor een bruidsfotograaf uit Nederland. Op die manier kun je goed inschatten of hij of zij degene is die jullie als trouwfotograaf willen. Wel zo fijn als iemand de hele dag dichtbij je is, het iemand is van wie je een beetje blij wordt! Bovendien kan je op deze manier vaak de trouwalbums van de fotograaf in het echt bekijken. De meeste koppels willen naderhand een mooi album laten maken van hun mooiste foto’s. Dan is het super handig om van tevoren voorbeelden te hebben gezien, zodat je weet wat er mogelijk is bij jullie trouwfotograaf.

Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland

-De taal!

En dan bedoel ik niet alleen dat jullie in staat zijn om in het Nederlands met je fotograaf te communiceren (wat op zich handig is, maar als je beiden goed Engels spreekt niet noodzakelijk).   Ik bedoel vooral dat de fotograaf in staat is te verstaan wat er op de trouwdag zelf gezegd wordt. Wanneer ik aan het fotograferen ben kijk ik niet alleen goed om me heen, maar luister ik ook naar wat er gezegd word. Door te luisteren naar wat er in de ceremonie verteld wordt kan ik inschatten of het officiële deel al bijna aan bod komt. Tijdens speeches weet ik of er gelachen of gehuild gaat worden omdat ik versta wat er gezegd wordt. Bovendien schept het een band dat ik mee kan lachen en huilen. Precies die band stelt me weer in staat intiemere foto’s te kunnen maken.

Trouwen in Italie -buiten diner aan lange tafels - meral soydas photography

Trouwen in het buitenland

-De afwikkeling van de bruiloft.

Willen jullie een album? Wil je daar misschien nog een keer voorbeelden van zien voordat je definitief kiest welke kaft je graag wil? Dan is dat een stuk eenvoudiger als je fotograaf in hetzelfde land woont. Natuurlijk, alles kan via skype tegenwoordig. Als je het mij vraagt gaat er niks boven het kunnen zien, voelen en vasthouden van een kostbaar product dat nog meerdere generaties mee moet gaan. En in tegenstelling tot online shoppen kun je je album niet meer terugsturen als hij in het echt toch een beetje tegenvalt.

Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland

-Een verlovingsshoot.

Willen jullie graag een verlovingshoot om een mooie foto voor je kaart te hebben? Of om alvast een beetje te kunnen wennen aan hoe de fotograaf werkt en hoe het is om voor de camera te staan? Dan is het wel zo handig als je dat lekker in Nederland kunt doen. Scheelt een hoop reistijd en kosten.

Trouwen in het buitenland

-Afterweddingshoot.

Omdat ik altijd meerdere dagen rondom jullie bruiloft op de locatie ben, is er ruim de gelegenheid om een after wedding shoot te doen. Als je op een prachtige locatie in het buitenland trouwt is het natuurlijk ook wel erg gaaf om de mooiste plekjes voor jullie fotoshoot uit te zoeken. Op deze manier heb je alle tijd voor je fotoshoot, zonder de druk of stress van de dag zelf. Het voordeel hiervan is dat je de shoot op het mooiste tijdstip van de dag kunt inplannen (golden hour). Hoe leuk is het om je trouwkleding nog een keer aan te kunnen trekken? Zo weet je zeker dat je ontzettend gave foto’s krijgt en je hoeft niet uren weg te zijn van je gasten

Trouwen in het buitenland

-Voorkennis van de locatie

Mijn vriend en ik vertrekken als het even mogelijk is elke winter voor een langere periode naar het buitenland. Daardoor heb ik ruime ervaring in het fotograferen onder andere omstandigheden dan in Nederland. Ondanks dat ik veel reis heb ik natuurlijk lang niet alles van de wereld gezien! Dat geeft verder niks. Ik zal altijd enkele dagen voor de bruiloft aankomen zodat ik van tevoren de omgeving kan bekijken. Ik werk overigens het liefste vanuit nieuwsgierigheid en bepaal op het moment wat de mooiste plekken zijn met het mooiste licht. Daardoor blijft elke bruiloft authentiek en puur wanneer ik hem vastleg! Het maakt dus niet uit of ik eerder bruiloften op jullie droom locatie heb vastgelegd.

Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland

-The big question

Wil je meer weten over de mogelijkheden om mij als fotograaf voor jullie destinationwedding in te huren? Ik maak graag -vrijblijvend- kennis met jullie!  Of kijk eens op mijn pagina met informatie over trouwen in het buitenland.  En  hier kun je kijken om meer foto’s te zien van de exclusieve bruiloft die ik in Australie fotografeerde.

bruidspaar aan de kust van Ibiza

bruidspaar loopt weg langs het strand op bonaire

bruid in dinarsetting in het operahouse in Sydney

Share this story