Mijn 8 favoriete trouwlocaties in Nederland

Ik heb absoluut favoriete trouwlocaties in Nederland! Na bijna 7 jaar ervaring als trouwfotograaf  in binnen en buitenland ben ik inmiddels op flink wat locaties geweest, maar staan er ook nog zeker een heleboel op mijn verlanglijstje om eens een bruiloft te mogen fotograferen!
Benieuwd welke binnen en buiten trouwlocaties ik in het bijzonder fan van ben?
Ik heb er een paar op een rijtje gezet voor je!


Een van de aspecten die ik zo leuk vind aan trouwfotografie is de diversiteit: andere koppels, andere locaties, andere sfeer etc! Maar ondanks dat, heb ik stiekem toch wel een voorkeur voor bepaalde locaties/settings. Ik ben nou eenmaal minder van de strakke, statige bruiloften en houd ontzettend van locaties die iets unieks hebben, veel elementen uit de natuur (of buiten:-)) en waar een wat meer losse bruiloft goed past! Maar een mooi kasteel met gave lichtinval kan ik ook ontzettend van genieten! Ik zei het eigenlijk al, juist de diversiteit spreekt me aan!
Kijk je mee naar mijn favoriete locaties?

1. Trouwen in het bos.
Ik houd er echt van. Midden in de natuur, een prachtige groene achtergrond op je foto’s maar door de bomen heb je geen last van super fel zonlicht wanneer het hoogzomer is en met lampjes kun je het enorm sfeervol maken!
Kijk eens op Trouwen in het bos voor unieke plekken midden in het bos die helemaal voor jullie bruiloft worden opgebouwd. Maar bestaande locaties zoals Feel Good Tentevent in Baarn zijn ook fantastisch!

2. Trouwen in een kas.
Oh, ook zo gaaf om in een kas te trouwen! Voordeel is natuurlijk dat je wat minder last hebt van regen wanneer dit zou gebeuren en doordat er zoveel glas is en kassen zelf vaak gevuld zijn met veel groen (en licht!) heb je nog steeds dat natuur gevoel. Yep, ik ben officieel fan!!
Tuin de lage Oorsprong is een prachtige plek, net als In De Kas, maar er zijn er nog veel meer!

3. Trouwen in een kasteel
Zie jij jezelf in een kasteel trouwen? Ondanks dat kastelen vaak wat klassieker zijn, kunnen ze wel echt een heel gaaf decor vormen voor een bruiloft, zeker als er veel mooie buitenplaatsen zijn, met van die robuuste muren op de achtergrond, vette lichtinval, jaaaa kastelen kunnen ook echt top zijn, kijk hier maar eens:
In Limburg, bijna buiten Nederland, want op het randje met Belgie vind je Chateaux Neercanne. Het lijkt wel alsof je je in Frankrijk waant, een prachtig gebied en waanzinnig kasteel!
Meer centraal gelegen heb je kasteel Duurstede, ook een werkelijk prachtige plek!

4. Andere pareltjes
Ik ben dol op buiten bruiloften en locaties met veel natuur. De Orangerie Heerstaayen is een ontzettend mooie en veelzijdige locatie met een bloementuin, boomgaard, grasveld en ook van die prachtige muren die zoveel sfeer en kleur aan de setting geven!
Je ceremonie in een boomgaard en lange tafels voor het diner in het groen? Dat kan bij de Olmenhorst!
In Amsterdam zit Het Rijk van de Keizer, ook al zo’n bijzondere en veelzijdige locatie: je ceremonie in een amfitheater? Hier kan het! Maar ook buiten in het groen of binnen in de prachtige ruimte is mogelijk!

Ik zou de lijst oneindig lang kunnen maken, er zijn nog zoveel meer locaties te bedenken die prachtig zijn om te trouwen!  Maar om het een beetje overzichtelijk te houden laat ik het maar even hierbij 😉 Welke van deze locaties spreekt jou het meeste aan, en waarom? Of welke locatie zou jij er echt nog graag tussen willen zien staan?

Share this story