Meral Soydas Photography | Willen jullie je bruiloft buiten plannen? Ik dit blog lees je mijn tips zoals hoe je met de onvoorspelbaarheid van het weer kunt omgaan
Er zijn zoveel mooie trouwlocaties waar je je ceremonie het liefste buiten zou doen. Maar hoe houd je rekening met het weer? Ik deel drie tips met je zodat je goed voorbereid je buiten bruiloft kunt gaan plannen!
21616
post-template-default,single,single-post,postid-21616,single-format-standard,wp-custom-logo,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,vertical_menu_inside_paspartu,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-child-theme-ver-10.1.1.1485262364,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Willen jullie buiten trouwen? Zo organiseer je buiten je ceremonie en zelfs diner!

Willen jullie buiten trouwen? Zo organiseer je buiten je ceremonie en zelfs diner!

Jullie hebben een prachtige trouwlocatie gevonden in Nederland en je ziet het helemaal voor je. Een prachtige ceremonie opstelling buiten in het bos. Of je hebt een prachtige buitensetting voor je festivalbruiloft of bohemian bruiloft gevonden. En wanneer de avond valt wil je met zijn allen aan lange en prachtige gedekte tafels dineren. De laatste zonnestraal piept tussen de bomen door. Terwijl de schemering inzet branden er overal lampjes en kaarsjes. Op de achtergrond is misschien wel muziek te horen,  Je gasten lachen, kletsen en genieten van hun glas wijn. Zie je het al voor je?

We hebben in Nederland meer dan genoeg geweldige trouwlocaties waar je buiten kunt trouwen, borrelen en dineren. Alleen dat weer he? dat is wel een dingetje.  En zo zijn er nog een paar factoren waar je rekening mee moet houden. Hoe je zulke onvoorspelbare zaken mee kunt nemen in je bruiloftspannen? Ik deel vanuit mijn ervaring als trouwfotograaf een paar tips en overwegingen met je!

1. De eerste had ik al genoemd en is eigenlijk ook de meest voor de hand liggende. Het weer. Want het kan vriezen en het kan dooien. Nou ja vriezen doet het gelukkig niet in mei of juni, maar het kan wel regenen. Of bloedheet zijn. Allebei niet echt handig als je mensen buiten, een uur of langer op één plek wil laten zitten.
Wat je zou kunnen doen is paraplu’s huren of aanschaffen. Als het een klein beetje regent kan iedereen een parapluutje opsteken, zo blijf je droog genoeg om de ceremonie gewoon buiten te kunnen doen. Het geeft nog een leuk effect ook. En in het geval van mega zonnig weer zijn er speciale paraplu’s die je kunt gebruiken om de zon een beetje tegen te houden.

Is er meer dan een klein beetje regen voorspeld? Dan kun je zorgen dat er een (lichte) stretchtent of andere overkapping is waar jullie onder kunnen zitten. Zo zit je nog steeds buiten, maar wel droog. Ook tegen hele felle zon zou dit een oplossing kunnen zijn, om mensen een beetje tegen hitte te beschermen als dat het geval is. Overleg sowieso met de locatie voor een plan B als het weer het echt niet toelaat om buiten te trouwen. Maar als je een klein beetje een gokje durft te nemen kun je in 9 van de 10 gevallen ook als er regen is voorspeld nog gewoon buiten trouwen! Het regent zelden de hele dag 🙂

 

2. Het licht! In de lente/zomer (mei-aug) is het zonlicht ontzettend fel rond de middag. Als je jullie of je gasten met de ogen naar de zon zitten, kijkt dat niet echt prettig en gaan de meeste mensen hun ogen dichtknijpen. Ook is het voor de foto’s niet optimaal, omdat het felle licht voor grote contrasten zorgt en schaduwen onder de ogen van mensen creëert. Dit kun je verhelpen door wat later op de dag je ceremonie te houden. En dan met de ondergaande zon bijvoorbeeld het diner te doen. Dan heb je prachtig licht en is het voor iedereen comfortabel! Ben je bang dat mensen het in de avond te koud gaan krijgen? Leg dekentjes klaar of terrasverwarmers (heaters) die aankunnen mocht het teveel afkoelen. Een  vuurtje waar je gasten omheen kunnen zitten doet het natuurlijk ook altijd goed 🙂

 

3. De laatste tip is voor wanneer de avond is gevallen en jullie nog lekker buiten willen blijven: regel genoeg lampjes! Dan heb je voldoende licht wanneer het donker wordt en het is super sfeervol! Hang van die mooie slingers met lampjes op en zet op tafel lekker veel kaarsen. Zo zijn gezichten ook nog goed belicht voor de foto’s die tijdens of na het diner genomen worden.

 

Trouwlocaties die je op deze foto’s ziet zijn:
Trouwen in het bos bij Feel Good Tent Event
Trouwen bij Dengh op in het groen op hun eilandje
Trouwen in de prachtige tuin bij Park Hotel Hugo de Vries
Diner buiten bij De Olmenhorst. 
Trouwen met kamvuur: B&B de ruige weide
in samenwerking met Vurige Babsen

En de andere Fotos zijn gemaakt in Nieuw Zeeland 🙂