Meral Soydas Photography | Mer’s presets in drie stappen op je telefoon
21045
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21045,wp-custom-logo,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,vertical_menu_inside_paspartu,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-child-theme-ver-10.1.1.1485262364,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Mer’s presets in drie stappen op je telefoon

Yes, je hebt ze in je bezit: Mer’s Presets! Ik gebruik deze presets als basis voor al mijn foto’s, professioneel en privé. 
In slechts drie simpele stappen zet je ze op je telefoon zodat je al jouw foto’s net dat beetje extra kan geven!
Ready? Let’s do it!

phones-1

Stap 1 – Prepare

A. Ga naar de App Store. Download de gratis app “Lightroom” op je telefoon. Deze app is beschikbaar voor zowel iPhone als Android. Als je de app al hebt zorg dan dat je de laatste versie hebt gedownload.

B. In de download die je van mij hebt ontvangen zitten 7 DNG bestanden. Sla ze alle 7 op je telefoon op, bij al je andere foto’s op de camera roll. Alsof je dus 7 losse foto’s opslaat.
Je kunt dit op twee manieren doen. Sla ze op je laptop op en stuur ze daarna naar je telefoon via bijvoorbeeld airdrop. Ze staan dan direct bij je foto’s.
Manier 2: Je opent de download link op je telefoon en downloadt alle 7 DNG files. Dan worden ze opgeslagen onder bestanden. Je kunt dan elke file aanklikken en ‘bewaar afbeelding’ kiezen.

Stap 2: Import

A. Open je Lightroom app en maak twee albums aan. Een voor mijn DNG bestanden en de andere voor al jouw foto’s die je wil gaan bewerken. Je kunt je albums een naam geven, bijvoorbeeld “Mer’s Presets” en de ander “mijn eigen foto’s”. Of verzin iets anders natuurlijk 🙂

B. Nadat je de twee albums hebt aangemaakt open je het album voor de presets en importeer je mijn DNG files vanuit je camera roll. Dit doe je door op het blauwe icoontje voor ‘foto’s toevoegen’ te drukken.

phones2-1

Stap 3: Sla de presets op als voorinstelling

A. Nu gaan we alle presets als voorinstelling opslaan. Open het album met de presets. Klik op de eerste foto (preset). Vervolgens klik je rechtsboven op de drie puntjes en kies je “voorinstelling maken”. Je geeft deze foto nu de naam van de eerste preset (MerX B&W Force) of je kunt er een eigen naam voor verzinnen.
Herhaal dit voor alle 7 foto’s.

B. Nu kun je de presets op je eigen foto’s gebruiken. Ga terug naar het andere fotoalbum, waarin jouw eigen foto’s staan. Kies een foto uit om te bewerken. Onderin zie je een balk met diverse bewerkingsopties. Kies “Voorinstel.” Nu kun je uit het rijtje jouw favoriete preset kiezen om deze foto mee te bewerken. Je kunt ze ook allemaal uit proberen om te zien welke het beste past op deze foto. En that’s it! Als een echte pro heb je nu je foto bewerkt!