Meral Soydas Photography | Bruidsfotograaf, wonend in Nederland en op Tenerife met grote liefde voor bruiloften gevuld met emoties en intieme momenten.
Ik ben Meral, trouwfotograaf uit Utrecht. Ik houd van reizen, sporten, koffie drinken, kletsen en in de natuur zijn. Ik ben gek op bruiloften waar gelachen en gehuild mag worden, waar de connectie met de gasten met zo belangrijk is als de connectie tussen het bruidspaar en als het dan ook nog op een prachtige locatie plaatsvindt (in de natuur?) ben ik helemaal gelukkig.
305
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-305,wp-custom-logo,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,vertical_menu_inside_paspartu,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-child-theme-ver-10.1.1.1485262364,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Over mij

Trouwfotograaf uit Utrecht

Toen ik werd gevraagd voor mijn eerste bruiloft als trouwfotograaf zei ik volmondig “nee, bedankt”.
Het beeld wat ik van bruiloften had was stoffig, saai en langdradig. Zoetsappige standaard kiekjes maken zag ik mezelf niet doen. Bovendien fotografeerde ik nog niet zo lang en was ik bang dat ik het zou verprutsen, want zoetsappig of niet, op een bruiloft heb je maar één kans.

 

Omdat ik mezelf de belofte had gedaan dat ik op het gebied van fotografie alle uitdagingen aan zou nemen, zodat ik me niet langer achter mijn faalangst kon verschuilen, nam ik de opdracht toch aan. Mijn eerste klus als trouwfotograaf!

 

En BOY WAS I WRONG. Wat was het geweldig! Al die blije mensen, de liefde -niet alleen van het bruidspaar naar elkaar maar ook van alle andere aanwezigen, de mooie woorden, de tranen, de details… Ik geloof dat ik er nog een week van moest bijkomen en niet over kon ophouden omdat ik het zo ontzettend tof vond!

 

Sindsdien wist ik: dit is wat ik wil doen! De eerste twee jaar had ik elke nacht voor een bruiloft last van nachtmerries waarbij alles misging -pure zenuwen 🙂 En hoewel ik geen nachtmerries meer heb vind ik het nog steeds elke keer een beetje spannend. Want je wil toch niet minder dan je allermooiste foto’s aan een bruidspaar kunnen geven. Ongeveer 150 bruiloften verder vind ik bruiloften nog steeds magisch en leg ik ze met net zoveel plezier vast als die eerste keer.

Omdat ik uit Utrecht kom heb ik natuurlijk al veel trouwlocaties in en rondom Utrecht gezien maar ik reis met net zoveel plezier naar andere plekken in Nederland voor mooie, bijzondere trouwlocaties. Landhuizen, trouwen in het bos of in een kas, kastelen, ik vind de diversiteit van mooie locaties heel leuk! En heb een kleine zwak voor bruiloften waar veel natuur/buiten aan te pas komt.

 

Foto door Emmily B. 

''The best and most beautiful things in the world cannot be seen nor even touched, but just felt in the heart.'' - Anne Sullivan

Ik houd van avontuurlijke bruiloften!

Met de foto’s die ik maak laat ik zien hoe ik naar de wereld kijk. En aangezien ik zelf van avontuur houd vind ik het ook heerlijk om avontuurlijke bruiloften vast te mogen leggen. Avontuurlijk in de zin van “wij doen het precies zoals wij willen en niet omdat het nou eenmaal zo hoort”. Een beetje anders dan anders.
Ik houd van pure, echte momenten, van emoties -het liefst rauw en ongefilterd, van typerende blikken en veelbetekenende gebaren. Om te spelen met het licht en de schaduwen.  Ik ga met heel veel liefde op zoek naar de mooie kanten in alles wat ik zie en ervaar.

Ik ben sportief en ondernemend, enthousiast en extravert. Ik woon samen met mijn vriend, ons dochtertje Loïs en onze kat Floris het grootste deel van het jaar in Utrecht. We houden enorm van reizen en elk jaar tussen november en maart gaan we naar Tenerife. Ik vind het fantastisch om ook in het buitenland te fotograferen (bruiloften, shoots of reisfotografie).

Klik hier om mijn favoriete foto’s in mijn portfolio te bekijken. Of hier om eens rond te kijken tussen mijn blogs  met meer bruiloften en artikelen! Ook leuk om inspiratie op te doen over trouwlocaties of verschillende soorten thema’s die je aan een bruiloft mee kan geven zoals een festivalbruiloft bijvoorbeeld!

 

Hier kun je lezen wat andere bruidsparen over mij zeggen!